В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Банките и рисковете пред британската икономика

Йордан Мичев, главен редактор на Новини Лондон, В развитие, 21.03.2017

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Стъпка по стъпка се въвеждат ограниченията, за които настояваше британският премиер Тереза Мей по отношение на миграционните потоци. Това коментира главният редактор на Новини Лондон Йордан Мичев в ефира на "В развитие" с Делян Петришки

По думите му основното притеснение в момента, касаещо бизнес климата във Великобритания, е фактът, че големите инвестиционни банки предупредиха, че ще изтеглят голяма част от операциите и работните си места от Лондон, пренасочвайки ги към Дъблин и Франкфурт. "Това ще бъде сериозен удар не само върху Лондон, но и върху цялата британска икономика", посочи главният редактор. 

Британският премиер ще се опита чрез финансов пакет да омилостиви както Северна Ирландия и Шотландия, така и Уелс, коментира още той, допълвайки, че след 2 години може да се очаква нов референдум за независимост на Шотландия. 

Мирчев коментира и какви са лобитата в британския парламент на фона на започващия активен процес по излизане на Великобритания от ЕС. "От оставката на Дейвид Камерън насам лобито на евроскептиците в консервативната партия стана много силно. В момента Тереза Мей се намира между чука и наковалнята и се опитва да балансира между интересите на различните играчи в своята партия", посочи главният редактор. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие