В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

BMW отчита седма поредна рекордна година по продажби

Константин Томов, автор на предаването Колела, В развитие, 21.03.2017

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Финансовите показатели на BMW за 2016 показват най-високи резултати по продажби и нетна печалба в историята на компанията. Моделът на автомобилния производител все още не е изчерпан. Това коментира авторът на предаването „Колела“ по Bulgaria ON AIR Константин Томов в ефира на „В развитие“ с Делян Петришки.

По думите му компанията ще разпредели най-големия си дивидент в историята – близо 1/3 от нетната печалба, която достига 6,9 млрд. евро, ще бъде разпределена под формата на дивидент – 2,3 млрд. евро.

Единствената сянка върху резултатите на BMW за миналата година е фактът, че Mercedes като мярка успя да изпревари компанията в Premium сегмента, отбеляза Томов.

Маржът на печалбата на автомобилното подразделение на BMW се свива леко, но според прогнозите цялостният марж ще се увеличи леко и ще надхвърли 10,5%. Намаляването на маржа в автомобилния сегмент се дължи почти изцяло на високите разходи за развойна дейност във връзка със създаването на нови технологии в областта на свързаността, автономното управление, електрификацията, допълни той.

Как BMW ще постигне своята цел за нови рекордни продажби по обеми, приходи, печалби, заложени и за тази година?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие