В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бизнес климатът в България е много добър за френските компании

Адриен Баки във В развитие, 20.03.2017

предприемачът Адриен Баки, основател на Trixir. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria предприемачът Адриен Баки, основател на Trixir. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В цял свят предприемачите твърдят, че няма кадри, че хората вече не искат да работят, че липсва качествен персонал, но истината е, че звената по човешки ресурси трябва да си свършат работата по наемане и обучение на кадри. Има компании, които не се справят с човешките ресурси, но има и примери, които показват, че това е възможна и постижима задача. Българите имат качества, които другите нямат, и ако се съсредоточиш върху това, компанията ти ще расте, използвайки възможностите на българския пазар. Това каза предприемачът Адриен Баки, основател на Trixir, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. Гостът коментира българската бизнес среда през погледа на френския бизнес в България в Деня на франкофонията. 

"Когато за пръв път дойдох да работя в България, беше заради слънцето, хубавите жени и данъците, но днес е, защото разбираме, че има и още нещо. Защото това не е достатъчно, за да живееш. Бизнес климатът в България е много добър, както и качеството на живот. Да станеш сутрин и да видиш Витоша - това е нещо, което много ми харесва".

"Нашата компания привнася игрови похвати в среда, която не е игрова", обясни гостът. "Засега основните ни пазари са Франция и Белгия".

По думите на Баки съществува засилен интерес от страна на големи компании, които имат нужда от геймификация. За българския пазар предприемачът възнамерява да работи на първо време с френски компании, които развиват дейност тук, като по този начин ще се натрупва все повече опит, за да се разшири портфолиото. 

Какви са бъдещите планове на компанията за продуктово и пазарно разрастване? Какви са шансовете София да се сдобие с марката за качество, давана от френската държава,"French tech" и какво би означавало това? Защо французинът се чувства "добре приет" в България не само "на повърхностно ниво"? Кои български ценности се припокриват с френските? 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие