В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тенденциите в онлайн търговията

Любомир Чолаков, eCommera, и Любомир Стоянов, EventsBakery, В развитие, 17.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Тенденциите в онлайн търговията са няколко. Като цяло пазарите растат драматично. Средно в световен мащаб говорим за 15-20% растеж в годишно, като онлайн продажбите заемат между 12% и 14% от продажбите на всички стоки глобално. 75% от населението на света е онлайн, а 50% от тези хора пазаруват в интернет. За съжаление, цифрите в България показват малко по-различен статус – към момента около 60% са онлайн, като само 19% от тях пазаруват онлайн. Това показва голям потенциал за развитие и потенциал за растеж на много компании. Това каза в студиото на „В развитие“ с водещ Димитър Вучев Любомир Чолаков от eCommera. Гост по темата за тенденциите в търговията в онлайн пространството беше и Любомир Стоянов от EventsBakery.

Кои търговски ниши са преимуществено онлайн? „На първо място това са пътешествията, а на второ място покупката на билети за събития. Това са двете категории, които са доминиращо онлайн, като над 50% от тези дейности са онлайн“, отчете Чолаков.

„Не бих казал, че изоставаме технологично, в България се създават неща, които са на световно ниво“, коментира на свой ред Стоянов.

Очаквайте видео с целия разговор!

Последни новини
Още от В развитие