В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво стои зад един успешен предприемач

Дан Мур, президент на Southwestern Advantage, В развитие, 17.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Намираме се в свят, който се променя по-бързо, отколкото някога се е променял – политически институции, правителства, социални, икономически, технологични промени. И защото да предвидиш бъдещето е невъзможно, човек трябва да работи над самия себе си, за да придобие умения като адаптивност, гъвкавост, познания за хората и да може да навигира в тези толкова несигурни и бурни води. Това каза в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки Дан Мур, президент на Southwestern Advantage.

„Всяка промяна първо се заражда в умовете и сърцата на определени хора, като след това се разпространява сред останалите. Добрите предприемачи винаги имат вяра в бъдещето, но също така смятат, че ще бъдат част от самото създаване на това бъдеще. Ние или се примиряваме, или се стремим да променим нещата към по-добро“, заяви Мур.

„Възрастта не е фактор ни най-малко. Има предприемачи на и на 7 години, които създават малки квартални бизнеси. Има и предприемачи, които са много, много по-възрастни. Например основателят на KFC е бил над 65, когато е започнал бизнеса си. Възрастта въобще не е от значение. Това, което е нужно, е визия, желание за усърдна работа, каккто и връзките с другите“, каза още той.

Вижте целия разговор:


 

Последни новини
Още от В развитие