В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Конфликтът Турция-Холандия е само в главата на Ердоган

Коос Ян Схаутен във В развитие, 16.03.2017

 Коос Ян Схаутен, управител на Web Factory BG. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Коос Ян Схаутен, управител на Web Factory BG. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Конфликтът между Турция и Холандия е само в главата на Ердоган. България, Холандия и Турция са приятели, партньори в НАТО, което е много по-високо политическо и държавно ниво в сравнение със свадите, които бяха от полза на политиците във времена на избори, но не водят до нищо. НАТО е на първо място. Така че, всичко е наред. Това каза Коос Ян Схаутен, управител на Web Factory BG, на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. " Всеки е добре дошъл да промотира своите идеи в Холандия, ако го прави като политическа партия, но не и когато това се случва на държавно и правителствено ниво". 

"Холандците гласуваха срещу безотговорния, лош популизъм. Няма нищо лошо в това да имаш популистки възгледи в политиката, но не трябва да си безотговорен".

"Дори и днес, категорично бих препоръчал и на други холандски компании да дойдат и да правят бизнес тук. България е с много добър предприемачески климат, докато в Холадия е много трудно да се стартира бизнес. Там регулациите са много, много по-строги", подчерта гостът. 

Като много притеснителна определи Схаутен една тенденция в България, която се случва в момента в българския IT сектор. По думите му тя е била предвиждана още преди години от екипа на Web Factory BG:

"Осъзнахме, че нещо се случи в България в следствие на това, че страната се промотира като дестинация с евтина работна ръка. Това понижава качеството на образованието и качеството на таланта. Качеството на истинските програмисти се е понижило и това е свързано с разликата в заплащането. Инициативи, като тези на Телерик и на Софуерния университет са прекрасни, но в същото време са и абсурдни, защото това трябва да се прави от министерството". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие