В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

2017 важна в дебата на ЕС за бъдещата селскостопанска политика

Стилиян Гребеничарски във В развитие, 14.03.2017

Стилиян Гребеничарски, IntelAgro. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стилиян Гребеничарски, IntelAgro. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цените на глобалните пазари ще бъдат определящи за земеделските производители през 2017 година и с това са свързани нашите надежди. Има сигнали, че цените на основните суровини ще се възстановят. Това каза Стилиян Гребеничарски, IntelAgro, в интервю за предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Българският фермер не може да избяга от глобалните предизвикателства, като проблемите с напояването, с работната ръка, както и проблемите, свързани с работата с администрацията и процедурите по подпомагането, каза още събеседникът. Разходите за рентни плащания също са проблем пред български производител". 

"2017 ще е много важна в дебата на ЕС за следващата селскостопанска политика. Промени ще има, но въпросът е дали ще бъдат кардинални и резки, или ще бъде избран плавния преход. Чувствителна тема са директните плащания. Важно е да се отбележи, че вероятно ще се върни към намаляване на субсидиите и стопаните трява да са готови за това".

Вижте целия коментар във видеото: 

 

Последни новини
Още от В развитие