В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Има ли хляб в бойните спортове – аспектите на ММА бизнеса

Георги Анадолов, президент на Combat Promotions, Анита Доганова, В развитие, 09.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Бизнесът е навсякъде. В днешното издание на В развитие с водещ Вероника Денизова в минутите след 12:30 тема бяха аспектите на бизнеса със свободните боеве, по-познати като ММА. Гост в студиото е Георги Анадолов, президент на мениджърската компания Combat Promotions. По телефона се включи и една от най-добрите български състезателки по ММА Анита Доганова.

„В началото ММА се заражда в желанието да се срещнат различни стилове. В продължение на много дълго време всеки е развивал конкретен стил и всеки, по един или по друг начин, смята, че неговия стил е най-добрия. Именно чрез MMA се предоставя възможност да се покаже това, да покаже с какво има превес над другия“, обобщи Анадолов. „Интересът е много голям. И е така, защото това представлява едно зрелище, в което ние можем винаги да намерим любимия си боец, любимия си стил, любимия си начин на изява“, допълни той.

„Трудно е да се каже, че можем да заемем някакво място на картата на световния ММА, защото всичко е свързано със средства. И не само със средствата, които ще се инвестират, но е свързано и със средствата, които ще бъдат възвърнати обратно. Все пак говорим за не толкова голяма страна, като Русия, САЩ, Германия, Румъния дори. Няма как да дадем толкова голяма възвращаемост при изявата на един боец. Но това не значи, че нямаме нашите шансове и не се борим, за да извоюваме нашето място. В последните години се получава подем, все повече българи играят в чужбина“, отчете гостът в студиото.

Фокусът бе насочен и върху нестандартната история на Анита Доганова, чиито житейски път се трансформира от детска учителка до позицията на една от на-добрите българки в ММА спорта. Какво я е накарало да поеме по този път? „ММА е нещо различно, нещо вълнуващо, нещо, с което не много хора се занимават. Мисля, че е от много голяма полза за мен, за моето личностно развитие“, разказа тя.

„Не доходите са най-важното нещо. ММА носи достатъчно доходи, за да го практивкува, но наистина не са движещата сила, която ме кара да го правя“, заяви Доганова.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие