В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Що е то конкурс за предприеМацки

Евелина Проданова, координатор на конкурса Enterpregirl, и Роси Маринова, победител през 2015, В развитие, 08.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Подробности за първия по рода си у нас конкурс, насочен към развиване на предприемачеството сред младите момичета Enterpregirl или с други думи – конкурс за предприеМацки, дадоха в предаването В развитие с Вероника Денизова координаторът на проекта Евелина Проданова и носителката на наградата за 2015 Роси Маринова.

„Конкурсът се провежда всяка година в рамките на един месец, като вече тече набирането на новите идеи. Момичетата могат да кандидатстват, като това, което се изисква от тях, е да бъдат на възраст от 16 до 25 години, а срокът е до 16 март“, обобщи Проданова. „Идеята е да подтикне момичетата и младите жени да се осмелят, да направят една крачка, да разкажат за идеи, които имат. Той не е насочен към това да финансира техните идеи или да подкрепя бизнеси, които вече работят“, каза още тя.

„Нямаме изискване идеята да бъде развита, да има екип към нея, тя може да бъде просто концепция, но може да бъде и идея, по която вече се работи. Има форма за кандидатстване онлайн, на която момичетата могат да прочетат всички други изисквания и подробности за наградите“, уточни Проданова.

В разговора се включи и победителката в конкурса от 2015, която даде подробности за идеята си, спечелила й първото място. „Идеята ми беше създаване на платформа за превод на ДНК молекулата в музика, което бе и все още е част от дейностите на Фондация за наука и изкуство. Месеци по-късно за първи път в Българи прозвуча такава музика по ДНК“, каза тя.

„Конкурсът ми даде среда, в която се запознах с много интересни, много мотивиращи , целенасочени и вдъхновяващи хора. За две години много пораснах и продължавам да раста, като днес отново се занимавам с ДНК, като съм бизнес консултант в първата в България биотехнологична компания, която предоставя индивидуални решения до потребителя на базата на индивидуалния генетичен профил“, разказа тя.

Целия разговор вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие