В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Няма препятствия пред чуждите инвеститори в България

Д-р Вилфред Гатцке, регионален мениджър на MAN за Централна и Източна Европа, В развитие, 08.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Няма препятствия пред чуждите инвеститори с интерес към българския пазар. Това заяви в специално интервю пред Таня Харизанова, Bloomberg TV Bulgaria, д-р Вилфред Гатцке, регионален мениджър на MAN за Централна и Източна Европа.

„В момента европейският пазар е изключително хармонизиран и автомобилите, които купуват българските клиенти, са абсолютно същите, каквито купуват в цяла Европа. Самият факт, че в България имаме 18.4 % пазарен дял, потвърждава моята теза. От четири години сме в партньорство с MVB Truck and Bus Bulgaria и всички хора, събрали се тук, доказват доброто ни партньорство“, заяви той.

„Тъй като вече сме постигнали много добър процентен дял на българския пазар, нашият партньор реши да се включи по-активно в европейската сервизна мрежа на компанията. Първата ни инвестиция е в Пловдив, имаме сервиз в София, очакваме скоро и във Варна. Критичният момент е, че много от българските компании имат сключени договори с фирми от Западна Европа и пътуват основно там. Така че, нашата идея е да има повече сервизи и камионите да се движат спокойно“, представя плановете на компанията Гатцке.

Как MAN се вписва в новите трендове в автомобилната индустрия? Тенденциите са ясни на всички – дизеловите двигатели нямат вече потенциал. Те не покриват европейските норми. Решихме да разработим електрически камион, който ще се сглобява в Австрия и през 2018 година ще бъде пуснат в масова употреба,

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от В развитие