В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Амбициите на MAN в България и световен мащаб

Владислав Атанасов, изпълнителен директор на MVB Truck and Bus Bulgaria, В развитие, 08.03.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Амбициите на един от водещите световни производители на тежкотоварни автомобили – МАN в България и Централна и Източна Европа представи в специално интервю пред бизнес редактора от Bloomberg TV България Таня Харизанова изпълнителният директор на официалния представител на германската компания у нас MVB Truck and Bus Bulgaria Владислав Атанасов

В началото на интервюто Атанасов постави акцент върху новите TG модели на германската компания. „Супер ефективни камиони, които са доказали своята надеждност, спестените разходи от тях са 6%, като в същото време са и изключително икономични. Имаме абсолютно нови двигатели, които са с подобрени параметри както и по отношение на мощността, така и на въртящия момент, така и на екологичните норми. Двигателите са с повишени норми на надеждност, и, естествено, с понижена консумация. Всичко това е една много добра комбинация“, категоричен бе той.

Директорът на MVB Truck and Bus Bulgaria коментира и скорошното обединение на трите големи световни марки MAN, Scania и Volkswagen, чиято цел е да станат световен лидер в доставките на търговски превозни средства. „Целта е в средносрочен план да бъдем номер 1 в света в тежкотоварните автомобили. Мисля, че имаме всички предпоставки, както по отношение на исторически постижения, така и по възможности да пускаме нови модели камиони на пазара. Затова съм сигурен, че ще бъдем номер 1. Няколко марки са в премиум сегмента – Mercedes, Scania, Volvo и Man, като всеки иска да бъде най-отгоре, като в България в момента ние сме лидер, както по отношение на продажбите, така и по отношение на следпродажбеното обслужване“,

„Компанията MAN е продала около 3 500 камиона през 2016 в Централна и Източна Европа, като заема 17% пазарен дял, се разбира от думите на Атанасов. Целта обаче е по-висока – минаването от границата от 20%.

„Основното тази година е успешното пускане на новия сервиз в Пловдив, което ще ни даде сериозно предимство в този регион. Така че сме концентрирани в разрастване на сервизната ни мрежа“, представя целите на компанията изпълнителният директор на MVB Truck and Bus Bulgaria.

Вижте цялото интервю:

 

 

Последни новини
Още от В развитие