В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

За първи път през 2016 туристите в Сейшелите достигнаха 270 хил.

Максим Бехар, почетен ген. консул на Сейшели в България, 06.03.2017

Максим Бехар, почетен ген. консул на Сейшели в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Максим Бехар, почетен ген. консул на Сейшели в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ако преди 14 години Сейшелите са посещавани от 65 хил. туристи годишно, през 2016 за първи път техният брой достига 270 хил. Това коментира почетният ген. консул на Сейшели в България Максим Бехар в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова

По думите му Сейшелите са познати много по-добре в България, отколкото очакваме, защото страната е един от най-големите производители на риба тон в света. "Всеки ден от там излизат около 1 млн. малки консерви с риба тон и огромна част от това, което купуваме с различните брандове, представляват консерви, произведени в Сейшелите", обясни той. 

Интересен факт е, че Сейшелите са най-големият ползвател на Facebook на глава от населението в рамките на африканския континент, отбеляза още Бехар. 

Жизненият стандарт на местното население не е много висок, посочи той. Сейшелите са една много социална държава - местните жители не плащат данъци, здравеопазването е напълно безплатно, образованието до 11 клас е задължително и безплатно, сподели почетният ген. консул. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие