В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Стъпка напред ли е влизането на България в еврозоната

Бойчо Попов и Златко Желев във В развитие, 06.03.2017

 Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg и Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg и Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какво се случи през изминалата седмица и какво предстои през настоящата? Това коментираха главният редактор на Dnes.bg Златко Желев и главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "В развитие" с Вероника Денизова

Дебатът между лидерите на двете големи политически сили БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов не се състоя, но от подобно публично събитие има належаща нужда, коментира Желев. "Надявам се основните играчи за парламентарния вот да седнат на една маса и се разберат какъв ще бъде форматът", отбеляза той. 

Двамата редактори коментираха още дали България трябва да направи първата стъпка към влизане в еврозоната и въвеждането на еврото. "Предлагат се и междинни мерки, като въвеждане на еврото като паралелна валута за някои транзакции", коментира Попов. 

През новата седмица се очаква решението на ВАС за пръстовите отпечатъци, подписването на Националния рамков договор, а в международен план вниманието на инвеститорите ще бъде привлечено от предстоящото заседание на ЕЦБ, данни за производствената активност във Великобритания и др, коментираха те. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие