В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сивият сектор при довършителните и ремонтни работи в дома е над 70%

Ивайло Дачов, Хаусмайстер, във В развитие, 03.03.2017

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът расте. През последните две-три години има събуждане на пазара на индивидуални жилищни имоти. Това каза Ивайло Дачов от Хаусмайстер, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Виждаме тенденция да се купува втори имот с инвестиционна цел. За тези имоти хората имат определена визия за довършване, ремонтиране и поддръжка - обикновено се спестява от довършителни дейности, но има изискване да бъде поддържан, защото най-често се дава под наем. Хората също така пристъпват и към увеличаване на размера на имотите си или се преместват на по-престижно място". 

Акцентът в работата на компанията е приходите да идват повече от поддръжка и отстраняване на имуществени щети, а също работата чрез застрахователни продукти за дома по подобие на автокаско за автомобилите и преминаването към "безкасово отстраняване на щети по недвижимо имущество". 

"Идеята е по подобие на веригите за строителни материали, Хаусмайстер да се превърне в супермаркет за строителни услуги". 

Сивият сектор при довършителните и ремонтни работи в дома е над 70%, каза събеседникът.

"Ние правим чисто бял бизнес в един традиционно сив сектор - секторът на домашните ремонти и довършителните услуги на домовете".

Хаусмайстер е първата в България национално представена компания, която се занимава с цялостни решения за строителството, като от довършителни работи, с които започнахме, акцентът на компанията се измества към ремонт на щети и поддръжка на домове, подчерта Дачов. На специализирана платформа клиентите могат да избират и сред готови решения от проектирани домове с различни "екстри", по подобие на предлаганите  на  и строителство на къщи, съобразени с изискванията на клиентите, които могат 

Каква е разликата между компаниите като Хаусмайстер и фасилити мениджмънта? Кои са клиентите на компанията? Как функционира бизнес моделът? Какви са сегментите, в които се развива бизнеса, продуктите и услугите, които предлага?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие