В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българинът вече предпочита по-екзотични дестинации

Пламен Иванов във В развитие, 02.03.2017

Пламен Иванов, мениджър Изходящ туризъм в Posoka.com. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пламен Иванов, мениджър Изходящ туризъм в Posoka.com. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

2016 бе определено успешна за нашия бизнес. Това каза Пламен Иванов, мениджър Изходящ туризъм в Posoka.com, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "2015 се развиваше също със сериозни темпове. През 2016 растежът бе по-забавен заради общата икономическа обстановка, но това допринесе пазарът да се разпредели по-равномерно - да се потърсят нови дестинации, а и да се предложат нови маршрути за вече познатите направления". 

"Българинът започва да предпочита по-екзотичните дестинации. Забелязва се тенденция да се пътува по-малко, да се харчат повече пари, но за екзотична почивка на Карибите, Куба, Мексико, Доминикана, Малдивите. Хората искат да отидат някъде, където не само да си починат, но да имат и включени екскурзии. Насочват се вече към активни почивки. Малдивите и Шри Ланка бяха хит, а също и Индонезия, Малайзия и Виетнам".

От традиционните пазари топ три остават Гърция, България и Турция, каза събеседникът. По думите му, въпреки проблемите на южната ни съседка, тази година интересът към Турция се завръща.

Миналата година Хърватия, Испания и Италия бяха "идеалната алтернатива" на ваканциите в проблемни от геополитическа гледна точка региони, но и тази година интересът към тези дестинации се запазва, допълни Иванов. 

До колко терористичните атаки са повлияли на интереса на туристите към пострадалите държави в "сърцето на Европа"? Какви са предимствата и недостатъците при избор между организирана ваканция от туроператор и самостоятелно планиране? Как влияят върху туристическите компании онлайн платформите за резервация на хотели? Какъв е бизнес моделът на Posoka.com?  

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие