В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции с ръст, еврото леко пада

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, В развитие, 01.03.2017

Сандра Килхоф, Bloomberg Копенхаген. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф, Bloomberg Копенхаген. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции се покачват най-значително от 1 февруари насам, като STOXX 600 е нагоре с над 1%. Банките водят в покачването, като индексът на финансовите институции спечели 2%. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Копенхаген, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Не изпускайте от поглед Royal Ahold Delhaize. Акциите й се покачиха с над 4% в Амстердам, след като бе отчетена по-висока от прогнозираната печалба за четвъртото тримесечие".

Собственикът на супермаркетите Food Lion и Stop & Shop понижи разходите си в САЩ, за да балансира дефлацията в търговията с хранителни стоки, каза още Килхоф.

Еврото се понижи с 0,3%, след като беше обявено, че Франсоа Фийон - кандидатът на републиканците във Франция, ще направи изказване от централата за кампанията си. Това съвпада с репортаж на новинарския сайт Медиапар, че съпругата на Фийон е била арестувана. Фийон е разследван след обвинения, че е създал фалшиви работни места за членове на семейството си, но той отрича това да е незаконно. По-рано тази сутрин Фийон отложи посещението си на панаира на фермерите в Париж, който се счита за задължителен за политиците.

Пазарът на облигации е почти без промяна, като доходността по френските облигации се повишава, а германските ценни книжа търпят загуби. Междувременно лирата отслабна, след като производственият ръст във Великобритания се забави за втори пореден месец.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие