В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво е бъдещето пред пенсионните дружества в България

Даниела Петкова във В развитие, 28.02.2017

Даниела Петкова, член на УС на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Даниела Петкова, член на УС на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване в България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Броени дни преди да започне проверката на активите на пенсионните фондове и балансите на застрахователите и презастрахователите в периода от 1 юли до 31 декември 2016, от пенсионносигурителните дружества призоваха да се прави разлика между процесите и практиките в двата сектора, идентифицирани при първия съвместен преглед на КФН и ЕИОПА. Ако се четат и внимателно анализират резултатите от първия кръг на прегледите на пенсионните фондове и балансите на застрахгователите и презастрахователите към 1 юли 2016 година, то е настъпило времето да започне да се прави разлика между начина, по който протича процеса и промените,които биха настъпили между пенсионноосигурителния пазар и застрахователния сектор.

Това каза Даниела Петкова, член на УС на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване в България на пресконференция днес, на която членове на асоциацията представиха актуални резултати на сектора към края на миналата година.

През март се очаква да започне и втората процедура по проверка на активите на пенсионните фондове и балансите на застрахователните дружества, когато ще бъде обхванато и второто полугодие на 2016.

Какво каза Даниела Петкова в отговор на въпроса за критиките на еврокомисията към извършения вече преглед на пенсионните фондове към 30 юни на 2016 и по-конкретно в частта за защитата на интересите на осигурените лица с идентифициране и мониторинг на свързани лица в системата? 

Вижте целия коментар във видеата:

 

Последни новини
Още от В развитие