В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Произвеждаме бъдещите дигитални и технологични лидери на Европа

Светлин Наков във В развитие, 28.02.2017

Светлин Наков, създател на Софтуерен университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светлин Наков, създател на Софтуерен университет. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В България има талант. Ние се борим за количество. Да направим не просто 100 топ-талантливи ИТ-специалисти, а  100 хиляди талантливи и 50 хиляди средно талантливи специалисти, за да сме фактор в региона. Това каза Светлин Наков, създател на Софтуерен университет, в интервю на Таня Харизанова, Bloomberg TV Bulgaria, в пряко включване от церемонията на Годишните награди на БАИТ за предаването "В развитие". Софтуерен университет ООД спечели Образователната награда на БАИТ "за най-мащабната частна образователна инициатива за провеждане на курс по програмиране в 28 града в страната, както и развиване на програма за дигитален маркетинг и програмиране за деца".

По повод новия проект за създаване на национална софтуерна гимназия Наков каза, че това е "променящ глобално екосистемата проект", чрез който още след "11-12 клас ще излизат изпечени програмисти, с добри предприемачески умения и познания". "Искаме да произвеждаме бъдещите дигитални и технологични лидери".

Вижте целия коментар във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие