В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще въведе ли ЕС визи за САЩ от 2020

Бойчо Попов и Златко Желев във В развитие, 27.02.2017

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Какво се случи през изминалата седмица и какво предстои през настоящата, коментираха Златко Желев, гл. редактор на Dnes.bg и Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

Очаква се в четвъртък ЕП да приеме резолюция, насочена към САЩ, за отмяната на визите към няколко европейски страни и, ако не последва реакция, от 2020 могат да бъдат въведени визи за американските граждани, посещаващи ЕС, каза Желев.

Стана ясно, че няма да има електронно гласуване на изборите поради липса на фирма изпълнител, а вече има приет закон. Това означава, че изборите могат да бъдат касирани, защото има законово положение, което не е спазено, допълни главният редактор на Dnes.bg.

"Този машинен вот бе пълен провал още в самото си начало, но поради някакво недоглеждане,  някой трябва да поеме отговорността", категоричен бе Желев. 

През изминалата седмица излезе оценката на ЕК за реформите на страни членки на Европейския съюз в бюджетната сфера, каза от своя страна Бойчо Попов. "12 държави имат икономически дисбаланси, като 6 са с прекомерни дисбаланси. България влиза в тази група и следователно остава под наблюдение. Критикува се големият излишък на Германия, а Италия е предупредена да предприеме мерки за намаляване на държавния дълг".

Коментарите в Холивуд по време на церемонията по връчване на Оскарите бяха по-сдържани, отколкото очаквахме, особено на фона на изказванията на Мерил Стрийп преди това, допълни Попов. 

Как се развива драмата с дълга на Гърция? Какво ще се случи с присъединяването на България към еврозоната? Защо Австрия ще бъде глобена с 30 млн. евро от ЕК?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие