В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как програмите за потребителска лоялност влязоха в технологичния век

Дора Василева, маркетинг мениджър на Tidit, В развитие, 27.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Много от потребителите на стоки и услуги се възползват от различни програми за лоялност, като най-често използват карта за лоялност под формата на пластика. Базисен проблем на този метод е честото забравяне на тази карта, необходима за съответния търговец. Решение обаче има. Какво е то коментира в студиото на В развитие с водещ Вероника Денизова Дора Василева, маркетинг мениджър на компанията Tidit, разработила платформата Medal, изцяло базираща тези програми, предоставяни от бизнеса, на мобилни устройства.

„Платформата Medal e коалиционна платформа за лоялност от ново поколение, обединяваща няколко субекта, участващи в нея. От една страна това са потребителите, всички ние, които потребяваме дадени стоки и услуги, а от друга страна са търговците, от които пазаруваме. Трети субект са благотворителните организации, защото платформата дава възможност натрупаните виртуални единици за пазаруване на стоки и услуги да се събират в мобилен портфейл на потребителя и съответно да се използват отново за дадени продукти, но също така и за покупката на ваучери и за направата на дарения“, представя накратко същността на Medal Василева.

„Предизвикателствата и проблемите, пред които сме изправени, са много, но те правят продукта много конкурентен и интересен за пазара. По-голямата част от програмите за лоялност, които имат индивидуалните търговци, са базирани на пластика, докато ползването на нашата услуга е базирано на мобилния телефон. Защото той е устройството, което всеки от нас носи почти навсякъде и винаги със себе си“, заявява още тя, допълвайки, че други предимство на платформата се крие в предоставянето на възможност множество търговци да се съберат на едно място, за разлика от другите, чисто индивидуални програми.

Какви други, освен представените по-горе предимства, притежава новата платформа? „Medal работи във всички среди – и във физически търговски обекти, и в онлайн магазини, и в продажби чрез мобилни приложения, и в продажби по телефона, каквито са например поръчките на храна“, отчита Василева.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие