В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

6,5% от българите поръчват храна онлайн

Владимир Давчев във В развитие, 27.02.2017

Владимир Давчев, основател на BG Menu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Давчев, основател на BG Menu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на доставки на храна е един от най-бързо развиващите се и динамични пазари в последните няколко години. Това се дължи от една страна на бързото развитие на технологиите, а от друга - на промяната на нагласата на потребителите, които вече са по-склонни и имат възможност да плащат за доставка на готова храна. Това каза Владимир Давчев, основател на BG Menu, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев.  

"Ръстът на компанията на годишна база е 118%. През 2016 инвестирахме 1,9 млн. евро в развитие на пазарите в България и Румъния. Целта ни е до 12 месеца да станем печеливша компания, което се подпомага значително от подобряването на основните ни показатели", посочи той.

"Смятаме, че българският пазар е готов за използване на роботи в процеса по доставка на храна".

"Телефонът е основният конкурент на онлайн поръчките на храна".

"Броят на компаниите продължава да се увеличава въпреки консолидацията, която тече в момента". 

Българският и румънският пазари са съпоставими като пазарен потенциал в този сегмент, защото, въпреки че румънският народ е 2,5 пъти по-голям от българския, общият процент на българите, които поръчват храна е 6,5%, а в Румъния е 3%. Факт е обаче, че румънските потребители поръчват по-често.

Предстои ли навлизане на трети пазар след Румънския? Кои са плюсовете и минусите на работата със стратегически инвеститор? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие