В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Експанзията на IT сектора извън София

Георги Прусийски, IT предприемач, В развитие, 24.02.2017

Основателят на Webrika и IT предприемач Георги Прусийски Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Основателят на Webrika и IT предприемач Георги Прусийски Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Има редица преимущества една IT фирма да премести своите операции в по-малък град в провинцията. Това заяви създателят на академията Webrika в Плевен и IT предприемач Георги Прусийски в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев.

До момента над 70 души са посещавали нашите курсове и 11 успешно са се преквалифицирали, каза Прусийски. Отскоро си партнираме със софийски компании, с които уточняваме програмата и обучаваме хора според техните нужди, добави той. 

Проблем на IT сектора в София е, че има голямо текучество, посочи IT предприемачът. Доста хора си мислят, че IT секторът е само кодиране и компютри, но всяка фирма си има собствена специфика на работа, работен процес и технологии, които ползва, добави той. Докато се сформира екип, това е доста времеемък процес, поясни Прусийски. 

В последно време заплатите на програмистите в София започват да се изравняват с тези в някои части на Европа, каза основателят на Webrika. По думите му, по-ниските цени в провинцията може да се окажат разликата между успех и провал на стартираща IT фирма. Причината - по-дългото първоначално време на опериране на една компания в сектора без да има никакви приходи.

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие