В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българският талант с представяне в сърцето на Лондон

Виктор Кузманов, президент на CantaBulgarian, В развитие, 24.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Трикратният бронзов медалист от международни олимпиади по физика и президент на клуба на българите в Кеймбридж CantaBulgarian Виктор Кузманов разказва за предстоящата утре в Лондон конференция за български таланти. Предаването е В развитие с водещ Делян Петришки.

В началото на разговора Кузманов разказва за основната мисия на утрешната конференция в българското посолство в Лондон, организирана от CantaBulgarian. „Идеята на тази конференция да представи млади и успели българи в сферата на науката, на финансите, на икономиката. Целта е да се покажат примери за български граждани във Великобритания, които да насърчат свои последователи и да покажат своя труд не само сред българи, а и сред чужденците“, обобщава Кузманов.

„През 2016 имаше 18 участници, а през тази ще има 40, тогава имаше поток от 200 човека през целия ден, а тази година очакваме още повече. Тази година правим за първи път панел със специални гости, което е уникално до момента“, разказва още той.

В програмата на събитието, което ще е с продължителност от 10 до 16 часа, ще бъдат включени различни панели – панел по изкуство, по биология, по физика, по право, по финанси и по технологии. Финал ще бъде поставен с панела, съставен от специалните гости, сред които е и принц Кирил Сакскобурготски, директорът на Nomura Bank International Емил Петров и др.

Вижте видеото с целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие