В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европа трябва да върви към засилване на сигурността

Нено Димов, председател на Института за дясна политика, В развитие, 23.02.2017

Нено Димов, председател на Института за дясна политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Нено Димов, председател на Института за дясна политика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европа трябва да върви към повече сигурност за сметка на мултикултурализма. Това коментира председателят на Института за дясна политика Нено Димов в ефира на „В развитие“ с Делян Петришки.

По думите му усилията на Европа трябва да бъдат насочени към засилване на сигурността. Темите за изграждане на общи въоръжени сили и опазване на общи външни граници вече са на дневен ред. Има определено развитие и повече оптимизъм в тази посока, отбеляза той. 

Посланието на един от политическите лидери на Европа преди около седмица, а именно – Европа да не поддава на исканията на Тръмп за увеличаване на разходите за отбрана, е ключово от гледна точка на двете алтернативни посоки, пред които е изправен ЕС, коментира още Ненов.   

Гражданите и данъкоплатците все повече заемат страната на консервативните ценности, което е бъдещият разлом в Европа, подчерта експертът. "Ако преди три години, това изглеждаше като теоретична постановка, след първият много ясен знак, какъвто беше Brexit, и вторият – цунамито, което вдигна президентът Тръмп, действията на разделение са много ясни", посочи той.  

В близко бъдеще традиционният поглед дали трябва да бъдат ниски данъците ще бъде заместен от това за какво да бъдат похарчени тези данъци – дали ще бъдат разходвани за повече сигурност или потушаване на потенциалните проблеми на Европа с малцинствените групи, смята Ненов.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие