В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Колко голяма е заплахата пред сигурността на данните в облака

Георги Цеков, търговски директор на Daticum, В развитие, 22.02.2017

Георги Цеков, търговски директор на Daticum. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Цеков, търговски директор на Daticum. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българският център на данни Daticum се включва в мащабна международна инициатива за защита на данните на потребителите и съвместимостта с европейските регулации. Какво има за цел инициативата и как се развива доставчикът на инфраструктура Daticum? Темата коментира търговският директор на Daticum Георги Цеков в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

Като доставчици на инфраструктура Daticum е осигурила такава, която минимизира риска от изгубването на данните, отбеляза той. 

Отговорността по отношение на защитата на данните на физическите лица е споделена между доставчика на инфраструктура и неговите клиенти като ползватели на услугата, допълни Цеков. 

Компанията е инвестирала няколко милиона евро през годините в системи за защита, сподели търговският директор. Daticum оперира предимно на българския пазар, но също така има клиенти от САЩ, Аржентина, Австралия, Австрия, Западна и Източна Европа.  

Какви са целите на компанията за 2017? 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие