В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарите учудващо не гледат лошо на глобалната смяна на настроенията

Цветослав Цачев, Елана Трейдинг, В развитие, 21.02.2017

Главният инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг Цветослав Цачев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Главният инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг Цветослав Цачев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В ход е глобална смяна на настроенията - първо на избирателите, второ на икономиката и трето, но не и по важност, на паричната политика. Това заяви главният инвестиционен консултант на Елана Трейдинг Цветослав Цачев в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев

Досега централните банки печатаха пари, но едновременно с това искаха правителствата да бъдат по-кейнсиански активни, но и да управляват големите си дългове, каза Цачев. С други думи - да се наливат пари, но ефективно, добави той. 

Това не се случваше и в един момент през 2016 се състояха Brexit и Тръмп, каза Цачев, подчертавайки, че през 2017 подобни събития ще има и в ЕС. Забавното е, че пазарите не гледат лошо на тези събития, допълни той. 

На въпрос дали нова криза не е на хоризонта на фона на този оптимизъм, неоправдан от макроикономическите показатели, Цачев отговори, че проблем са само държавните дългове. Напротив - фондовите пазари в Европа изпреварват американските, защото те гледат по-позитивно на събитията на Стария континент, каза главният инвестиционен консултант на Елана Трейдинг. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие