В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кои са най-влиятелните градове в Европа

Иглика Йорданова във В развитие, 20.02.2017

Иглика Йорданова, изпълнителен директор на Colliers. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иглика Йорданова, изпълнителен директор на Colliers. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

София е много конкурентен град по отношение на кадри, заплащане, добри офисни площи, традиционно много добро образование в езици и науки. Имаме всички предпоставки да се изкачваме нагоре в класацията, въпреки че нито София, нито друг български град не попада в тазгодишната класация на Colliers за най-влиятелните градове в Европа. Това каза Иглика Йорданова, изпълнителен директор на Colliers, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

В класацията на Colliers се отчитат параметри като "производителност и ориентация на икономиката, достъп до квалифицирани кадри и латентни такива, жизнен стандарт, разходи, включително на труд, на наемане на офис", както и рисковете, свързани с държавната регулация, обясни Йорданова. "Индексът се базира на 500 точки, като рискът, свързан с държавните регулации има малко по-голяма тежест".

Защо Лондон се класира на първо място, въпреки риска Brexit? Кои са останалите градове в челната петица и по какъв показател Дъблин изпреварва Лондон? Как се представя Париж - кои са силните и слабите му страни? Кои са водещите германски градове и кои са градовете от "нашата черга", които успяват да влязат в класацията тази година? Как сериозната зависимост от публичния сектор пречи на някои традиционно привлекателни за бизнес градове да влязат в класацията? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие