В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акцентите от изминалата седмица – предизборни вълнения, Тръмп, CETA и още нещо

Главните редактори на Investor.bg и Dnes.bg Бойчо Попов и Златко Желев, В развитие, 20.02.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Събитията от сферата на икономиката и политиката, концентрирали върху себе си най-висок интерес през изминалата седмица, коментираха в студиото на В развитие с водещ Делян Петришки главните редактори на Investor.bg и Dnes.bg Бойчо Попов и Златко Желев.

„Нека започнем с Доналд Тръмп и последните му изказвания. Оказва се, че той очевидно не контролира изказванията си пред медиите и редува гаф след гаф. По всичко изглежда, че и през новата седмица това ще продължи да ни занимава“, обобщава Попов.

„Поглеждайки във вътрешнополитически план, миналата седмица дълго чакахме обобщението на премиера Герджиков, oчаквайки да научим кои са „сгафилите“ министерства. В крайна сметка докладът излезе преди минути, очаквахме да е пространен, а той се оказа само 6 страници“, премества от своя страна фокуса Златко Желев.

„В крайна сметка има нередности, като прокуратурата ще докаже дали това са престъпления, като „отличници“ се посочват МОН, МО, МВР, земеделското министерство“, допълва той.

Какви ще бъдат основните политически послания в предстоящата предизборна кампания? „Те вече са ясни, основните партийни централи се нападат яростно, всяка една дума се тълкува по различен начин“, добавя главният редактор на Dnes.bg.

„Една от най-важните икономически теми през изминалата седмица беше решението на Европейския парламент за сключване на споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада. По този начин части от това споразумение могат да влязат в сила още през април. За да влезе в сила обаче цялото споразумение, е нужна цялостна ратификация, като националните парламенти на държавите от ЕС трябва да дадат зелена светлина, което може да отнеме няколко години“, коментира Бойчо Попов.

Подробен коментар за актуалните вариации в дневния ред на вътрешнополитическата обстановка у нас, перспективите на Великобритания след Brexit, предвиденият от ЕК икономически ръст на ЕС, както и останалите акценти от изминалата седмица вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие