В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как да се реализира американската мечта в България

Николай Близнаков във В развитие, 15.02.2017

Николай Близнаков, член на борда на Summer Work&Travel Bulgaria Alumni Association. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Близнаков, член на борда на Summer Work&Travel Bulgaria Alumni Association. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Към днешна дата за български студенти са издадени над 100 000 визи и хората, които са били на бригади по програмата Summer Work&Travel са около 60 хил. души. Средно около 6 000 души отиват на бригада. Сега информацията се разпространява много по-бързо и е съвсем нормално да има много повече желаещи. Това каза Николай Близнаков, член на борда на Summer Work&Travel Bulgaria Alumni Association, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

Тази програма определено променя един млад човек, каза гостът. "Ходенето на бригада на САЩ мен лично ме промени много, подобрих нивото на английския си език и създадох много приятели. Видях различно разбиране, приемане и решаване на бизнес проблеми и не на последно място спечелих доста средства, с които подпомогнах образованието си. Грубо биха могли да спечелят около 10 хил. долара".

"Изискванията са изключително лесни - средно ниво на английски, редовен студент и дори и да учиш магистратура не е проблем да заминеш да работиш", допълни Близнаков.  

Целта на асоциацията ни е да създадем общност, в която да се генерират идеи, да се реализират общи предприемачески идеи и американската мечта да се сбъдне в България, каза още събеседникът. 

Дали новата администрация на Доналд Тръмп ще доведе до обрат в програмата Summer Work&Travel?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие