В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Държавният суверенен фонд на Турция в противовес на желанията на пазара

Георги Георгиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт, В развитие, 13.02.2017

Георги Георгиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Георгиев, портфейлен мениджър в Карол Капитал Мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Каква е основната функция на държавния суверенен фонд на Турция и как се представя турската фондова борса? Тези и други въпроси коментира портфейлният мениджър в Карол Капитал Мениджмънт Георги Георгиев в предаването "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му държавният суверенен фонд на Турция ще има за цел да насочи средства към реализирането на инфраструктурни проекти, както и да задържи инвеститорите в страната. Според финансиста чрез този фонд ще се търси набирането на дълг, който да бъде инвестиран в инфраструктурни проекти.

Турската лира вероятно ще продължи да се обезценява, смята анализаторът. "Действията на централната банка вече следват това, което иска турският президент Ердоган, а именно - нисък лихвен процент, с който да бъдат стимулирани инвестиции в страната", допълни той. 

Георгиев коментира още кои други пазари са привлекателни за инвеститорите в момента. "Изключително атрактивен продължава да бъде руският пазар, който със стабилизирането на цената на петрола бележи добро развитие в последната година", посочи той.

"Страните от ЦИЕ също се представят доста стабилно. Може да се очаква позитивно развитие в Полша, а Унгария беше един от най-печелившите пазари в световен мащаб за миналата година", посочи експертът. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие