В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Има ли полезен ход политическият елит в Румъния

Мартина Ганчева, Bulgaria ON AIR, В развитие, 09.02.2017

Мартина Ганчев, кореспондент на Bulgaria ON AIR в Румъния. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартина Ганчев, кореспондент на Bulgaria ON AIR в Румъния. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За 12 февруари се готви следващият голям протест в Румъния, като намерението е отново да се съберат над половин милион румънци. Това каза в директно включване от Румъния кореспондентът на Bulgaria ON AIR Мартина Ганчева в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.  

"Поредната оставка, подадена днес в кабината на Сорин Гриндяну, тази на правосъдния министър Флорин Йордаке, бе напълно очаквана и е предприета, за да бъде замазано положението. Това е един закъснял ход, който няма да усмири улицата". 

Този следобед Конституционният съд на Румъния е отказал да се произнесе по спорното решение на правителството, което изведе румънците на протестни действия по улиците на северната ни съседка, съобщи Ганчева.

Защо медиите чертаят паралели между Николае Чаушеску и Гриндяну? Защо новото назначение на мястото на подалия оставка министър отново взриви улиците на Букурещ? Какво демонстрира настоящото правителство в Румъния? Какво вещаят плановете за бъдещ референдум за корупцията?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие