В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Прегледът на активите на пенсионните фондове се направи за първи път в Европа

Никола Абаджиев, Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Гергана Иванова, застрахователен брокер, В развитие, 06.02.2017

Възрастна двойка се разхожда в центъра на Бъри Сейнт Едмънтс, Великобритания Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Възрастна двойка се разхожда в центъра на Бъри Сейнт Едмънтс, Великобритания Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Прегледът на активите на пенсионните фондове в България се направи за първи път в системата на европейската общност на пенсионните фондове. Това заяви председателят на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване Никола Абаджиев в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. Заедно със застрахователния брокер Гергана Иванова той говори за проверките на активите на застрахователите и пенсионните дружества и стрес тестовете на първите. 

Надявам се на база на този доклад управляващите в бъдеще да вярват повече на тази дейност, каза Абаджиев. Еднакво внимание трябва да се обръща не само към държавното и обществено осигуряване, но и към втория и третия стълб, посочи той. 

В хода на проверките на балансите независимите външни проверяващи дори са препоръчали техническите резерви при застрахователите да бъдат намалени, каза Иванова. Това са средствата предвидени за изплащане на бъдещи застрахователни обезщетения, поясни тя. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие