В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Интересното от изминалата седмица – Тръмп, централни банки и протести

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 06.02.2017

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какви бяха динамиките и основните акценти в световната икономика и политика през изминалата седмица, както и какво да очакваме през новата, коментира в ефира на "В развитие" с водещ Димитър Вучев главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„По отношение на валутните пазари може да се каже, че това беше седмицата на централните банки поради заседания на редица от тези институции. Внимание трябва да обърнем и на засилващия се натиск на редица индустрии срещу някои от спорните решения на администрацията на новия президент на САЩ. Това е събитие, което ще продължим да следим и през новата седмица, защото по всичко личи, че ще има продължение. В днешният следобед се очаква да излезе поредно съдебно решение по отношение на спорния указ, с който президентът се опита да забрани за срок до 6 месеца влизането в САЩ на граждани на 7 мюсюлмански страни“, каза Попов.

Главният редактор на Investor.bg обърна внимание и на процеса на парламентарно одобрение на процедурата за излизане на Великобритания от Европейския съюз. „Това поредно гласуване се очаква да бъде в сряда, като на практика Тереза Мей сигурно ще получи правото да задейства чл. 50“, коментира Попов.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие