В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Рекордните глоби за Volkswagen и лидерските му позиции

Мартин Хаджистойков във В развитие, 03.02.2017

Мартин Хаджистойков, основател на ecars.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мартин Хаджистойков, основател на ecars.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът Volkswagen в Китай е много силен и компенсира спадът на другите пазари. Това каза Мартин Хаджистойков, основател на ecars.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова.

През 2016 групата, като цяло, регистрира повишение в продажбите, но е важно да кажем, че това се дължи на големия интерес на азиатския пазар и на Източна Европа. Там има ръст, но в други пазари има спад. Може би този дизел гейт трябваше да се отрази по-тежко, но за момента ситуацията е такава.

Очевидно скандалът се отразява лошо на репутацията на компанията и тя ще се опита да си я върне чрез нови технологии, преминаване към електрическа мобилност. Вече се вижда и у нас. Има големи заявки за 2020-2025 година за голямо количество нови електрически модели и по 1 млн. продажби. В САЩ има компенсации. Отиваме към новия транспортен модел.

От тази година пазарът на електромобили ще се раздвижи, категоричен бе гостът.

Ще остане ли дълго Volkswagen на първо място? Кои са корените на скандала с Volkswagen? Разпространи ли се и в други автомобилни компании скандалът? Ще успяват ли да подтискат те "искрата" на скандала? Какви са перспективите на пазара на електромобили? Какво е бъдещето на Tesla?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие