В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как да подготвим идеалното CV

Йоанна Георгиева, HR, и Георги Иванов, Enhancv, във В развитие, 02.02.2017

Йоанна Георгиева, HR и Георги Иванов, Enhancv. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Йоанна Георгиева, HR и Георги Иванов, Enhancv. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Липсата на индивидуален подход, адаптиран за конкретната компания, при кандидатстване за ново работно място е една от най-честите грешки. Индивидуалният подход и проучването на компанията винаги дават предимство на кандидата. Това каза Йоанна Георгиева, HR в Coca-Cola European Partners в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. "Доброто CV е ясно, четливо написано, с хубаво съдържание и ориентирано добре за покана на първоначална среща". 

"Искаме да наложим нов формат на CV, защото старият не отразява човека и компаниите получават много бегла представа за кандидата. Истинска представа се получава на интервюто, но преди това компаниите са отхвърлили качествени кандидати. Включваме детайлна и специфична информация, която да ти дава такава представа за човека, каквато се получава при среща с него", сподели Георги Иванов, създател на стартъп компанията за иновативна презентация на личните качества и умения на кандидатите за работа Enhancv, който също гостува в студиото. "Спазваме три четири основни принципа, внедрени в самата платформа. Например, вместо да се описват отговорностите на заемано до момента работно място, пишем постигнатите резултати, като всяко нещо трябва да бъде подкрепено със солидни факти".

"Както няма идеални хора така няма и идеални кандидати, но истинските качествени хора се намират рядко и ако попаднеш на такъв не трябва да го изпускаш, дори и да не отговаря изцяло на това, което търсиш. Можеш след три месеца да намериш по-подходящ, но цената на пропуснатото време не си заслужава", категоричен бе Иванов. 

По думите на гостите една от най-честите грешки е да се подготвя автобиография, която да се използва за кандидатстване на 20 места.

Днес хората трябва да бъдат по-аналитични и гъвкави, защото бизнесът е динамичен и професиите много ще се променят, подчерта Георгиева.

Професията на бъдещето ще бъде предприемачът, прогнозира Иванов. 

Има ли идеални кандидати? Какъв е основният проблем на пазара у нас? До колко е важно в съвременния свят да имаш висше образование в областта, в която развиваш кариерата си?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие