В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акциите на Siemens поскъпнаха с над 4%

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 01.02.2017

Сандра Килхоф от Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф от Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Настъпи оживление на европейските фондови пазари преди решението за паричната политика на Фед, което ще бъде публикувано по-късо днес. Европейските акции се покачват, като Stoxx 600 и Dax са нагоре с 1%, CAC 40 се покачва с 1,2%, докато FTSE100 бележи ръст от 0,7%. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф от Bloomberg Лондон в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

Акциите на Siemens поскъпнаха с над 4% във Франкфурт. Това става, след като компанията повиши прогнозите си за годината. Проектите за възобновяеми енергийни източници и дигитални услуги на Siemens доведоха до по-добри от очакваните резултати за тримесечието.

Британският паунд отчита най-големи печалби от кошницата от 10-те валути, като записа ръст от 0,3% до 1,2616 спрямо долара. Валутата поскъпна, след като индексът на производствения PMI за януари отговори на очакванията и е на най-високото си ниво от 2 години и половина.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие