В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кои проблеми подминава новото служебно правителство

Политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов, В развитие, 30.01.2017

Политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Политологът и преподавател в НБУ Любомир Стефанов. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

"Ревизията на кабинета "Борисов 2" крие опасността предстоящата предизборна кампания да се превърне в поредната компроматна война. Това по същество отново ще отблъсне гражданите от политиката и ще предположи кабинет с много ниска степен на легитимност", заяви политологът и преподавател в НБУ гл. ас. д-р Любомир Стефанов в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него намеренията за ревизия подминават разглеждането на някои важни проблеми като фалита на КТБ, където има опасност обвинителните актове да отпаднат заради изтекла давност. 

"Не се говори нищо и за българското председателство на ЕС. То е сведено до логистични проблеми, но не чуваме как тези 30-40 хил. предполагаеми посетители ще бъдат разпределени, готова ли е да ги поеме структурата на градския транспорт и легловата ни база", допълни Стефанов. 

По думите на финансиста първото посещение на новия държавен глава в Брюксел ще бъде умерено дипломатично и спокойно, но през следващия месец "посланията ще се интензифицират и той може би ще бъде тестван с коментар на доклада на ЕК".

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие