В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България е лидер в региона като място на дигиталните технологии

Ева Майдел, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ, В развитие, 26.01.2017

Ева Майдел, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ева Майдел, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В последните 2,5 години Европейската комисия и Европейският парламент работят в посока налагане на по-адекватно използване на технологиите както в традиционните индустрии в Европа, така и в ежедневието. Това коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел в предаването "В развитие" с Димитър Вучев. 

По думите ѝ излизането на Великобритания от ЕС няма да доведе до отслабване на тази политика. До момента Обединеното кралство е лидер във водените дискусии, като обединява другите държави върху важни политики за развитието на индустрията и икономиката. С Brexit това е първият голям проблем пред европейските политики, подчерта тя. 

Евродепутатът отбеляза още, че България е лидер в региона като място на дигиталните технологии и нови пазари. Според Майдел Brexit няма да засегне дигиталното развитие на България, но то зависи и от това каква ще бъде политиката на следващото правителство и отделните региони в страната.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие