В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Двоен ръст в търсенето на луксозни имоти през 2016

Надежда Захариева, мениджър екслузивни проекти в Unique estates, В развитие, 25.01.2017

Надежда Захариева, мениджър екслузивни проекти в Unique estates. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Надежда Захариева, мениджър екслузивни проекти в Unique estates. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През изминалата година е отчетен ръст от 10% на продажбите на пазара на недвижими имоти, но търсенето на луксозни имоти записва двойно по-голям ръст в сравнение с 2015. Това коментира мениджърът екслузивни проекти в Unique estates Надежда Захариева в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова

Позитивната тенденция е сигнал за събуждането на инвеститорския интерес към имотите в луксозния сегмент, отбеляза тя.

По отношение на цените на имотите се запазва трендът от 2015, а именно - на плавен ръст в порядъка от 7-8%, поясни Захариева. 

По думите ѝ по-голямата част от купувачите на имоти през 2015 са търсили недвижима собственост за собствено ползване, а процентът на купувачи с инвестиционна цел е бил сравнително по-малък. През 2016 се забелязва ръст от 30% на покупките с цел инвестиция в недвижимите имоти, открои експертът.  

Захариева прогнозира още, че през 2017 ще продължи плавното покачване на цените на имотите особено в старата градска част, където има търсене, но няма толкова голямо предлагане, както и тенденцията на на плавно стабилизиране на цените в новото строителство.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие