В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Български стартъп за онлайн обучения стъпва в САЩ, Германия и Австрия

Калоян Кирилов във В развитие, 24.01.2017

Калоян Кирилов, съосновател на онлайн платформата daskal.eu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калоян Кирилов, съосновател на онлайн платформата daskal.eu. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

FbStart не е типичният акселератор, като Eleven и Lanchub. Това е виртуален акселератор, което не изисква преместване, например в САЩ, и ни предоставя услуги и достъп до експертиза на обща сума $40 хиляди. Няма реални пари, но в замяна на това не ни искат дял в компанията, която да се предостави на акселератора. Това каза Калоян Кирилов, съосновател на онлайн платформата daskal.eu в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Daskal.eu бе включена в акселератора на Facebook за подкрепа на стартъпи FbStart, след участие в Web Summit в Лисабон.

Платформата вече функционира в САЩ, но предстои да заработи и в Германия и Австрия, каза Кирилов.

"Ние не можем да решим проблемите в образованието, защото те са доста сложни и са характерни не само за България, но и в САЩ и в Европа. Факт е обаче, че потребност за услуги, подобни на предлаганите от daskal.eu, определено има". 

"Нашият бизнес модел е scalable, тоест мащабируем. Единственото, от което зависи дали ще го използват 10 души или 10 млн. души, е какъв е броя на сървърите и естествено броя на системните администратори".

На въпроса колко време има един стартъп на събития, като Web Summit в Лисабон, за да спечели вниманието на инвеститорите и акселераторите, Кирилов каза: "Нула време. Това са 50 000 души, има 2-3 хил. инвеститора, но и 5 хил. стартъп компании, които се борят за вниманието им и конкуренцията е доста голяма. Но самият факт, че си там, защото има предварителен подбор, вече е някаква гаранция за инвеститорите, че си постигнал някакви успехи и си заслужава да бъдеш изслушан. Просто човек трябва да бъде агресивен по време на трите дни".

Какви са различните инструменти, чрез които компаниите се представят пред инвеститорите? Кои са инвеститорите, които са проявили интерес към компанията? Какви са плюсовете и минусите на американския пазар за развитието на подобен род платформи? 

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие