В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Газификацията е стандарт за развитите икономики

Светослав Иванов във В развитие, 23.01.2017

Светослав Иванов зам.-изпълнителeн директор на Овъргаз Мрежи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Светослав Иванов зам.-изпълнителeн директор на Овъргаз Мрежи. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Газификацията се е превърнала в стандарт за развитите икономики. Значително е повишено търсенето на услугите, предоставяни от газоразпределителните компании и в България, а броят на газифицираните от всички газоразпределителни дружества домове вероятно е 5000 домакинства за 2015. Това каза зам.-изпълнителният директор на Овъргаз Мрежи Светослав Иванов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Вероника Денизова. 

"Все повече семейства осъзнават предимствата на природния газ, както финансови, така и екологични и то при почти 100% гарантирано газоснабдяване. Така потребителите не са подложени на рисковете за прекъсване на отоплението в домовете, при проблеми с електроснабдяването". 

Газификацията е много силен инструмент, както по отношение на намаляване на средствата за отопление, така и за намаляване на вредните емисии, подчерта Иванов.

"Считам, че темповете за газифициране през 2017 година ще бъдат още по-големи в сравнение с 2016. Ако 2016 година сме газифицирали два пъти повече семейства спрямо 2015, очаквам този ръст поне да се запази".

Какви са рисковете за прекъсване на доставките на природен газ за домакинствата при влошаване на геополитически фактори? Какви са сметките, които плащат домакинствата в България за отопление през зимния сезон? Каква е първоначалната инвестиция за преминаване към природен газ? Какви са възможностите за финансова подкрепа при газификацията на домакинствата?

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие