В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Дано Радев прекрати практиката на четене на речи

Коментар на Златко Желев във В развитие, 23.01.2017

Златко Желев, главният редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Златко Желев, главният редактор на Dnes.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фокусът тази седмица ще бъде върху Румен Радев и съставянето на служебно правителство. Това каза главният редактор на  Dnes.bg Златко Желев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

"Интересно е какво ще се случи до края на седмицата. Само в интерес на навия президент е да се действа по-бързо и да се състави служебен кабинет, а не да влизаме в италианска спирала на безвластие. Това е важно и за да могат да се успокоят и инвеститорите".

По думите на госта "неприятно впечатление" е направил "копи-пейст" ефектът, забелязан в речта на Румен Радев от речта на Доналд Тръмп - "аз съм един от вас, ще работя за вас...".

"Президентът Радев, като бивш военен, като човек който е стожер на стабилността и патриот, можеше да вкара повече патриотични нишки, за да се въодушевят хората и да повярвант в тази институция. България има нужда от държавност, от отстояване на позиции. Това не го видях. Видях взаимстване от речта на Тръмп". 

Речта на Радев приличаше повече на реч на премиер, отколкото на президент, каза Желев. Посочени бяха проблеми в конкретни области, но не се предложиха решения, "може би защото не е в негова власт", защото в България президентската институция има по-скоро церемониални функции. "Тръм посочи проблемите, но посочи и решения", а тук речите на отиващия си президент и встъпващия в длъжност президент "бяха скучни, кратки, но не бяха съдържателни".

"Много се надявам президентът Радев да прекрати практиката за четене на речи. Вчера видяхме Радев, а онзи ден бе някой от "Позитано" 20". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие