В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тръмп и Рейгън - обещания и реалност

Коментар на Владимир Сиркаров, В развитие, 20.01.2017

Владимир Сиркаров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

И при Тръмп ще видим разминаване между предизборни обещания и реална политика, както и при управлението на Роналд Рейгън. Тезите им са доста сходни, като и двамата говорят за намаляване на правителствените разходи, данъците и регулациите. Конюнктурата обаче е доста различна. Това коментира пазарният анализатор и водещ на Boom&Bust Владимир Сиркаров в ефира на "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него държавните разходи при Тръмп ще останат около нивата, на които са в момента, и на него ще му е по-лесно да намали данъците, отколкото е било на Рейгън.

Сиркаров коментира и дали Рейгъномиката е успяла да постигне целите си. По думите му голяма част от обещанията не са се изпълнили в очаквания мащаб. 

Федералният дълг се утроява в периода 1981-1989 от малко под $1 трлн. до $2,857 трлн. Рейгън не прави нищо за облекчаване на регулациите в сфери като здравеопазване, сигурност, опазване на околната среда. Той намалява съществено подоходното облагане, но при корпоративния данък намалението е доста скромно. Налице е и сериозен ръст на паричното предлагане. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие