В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо електронната търговия никога няма да умре

Ян Брогер Андерсен, управител и основател на StoreGecko, В развитие, 18.01.2017

Ян Брогер Андерсен, управител и основател на StoreGecko. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ян Брогер Андерсен, управител и основател на StoreGecko. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какви са насоките на развитие в електронната търговия не само в локален, но и в глобален мащаб? Каква са перспективите за разрастване и завземане на нови пазари пред един млад и амбициозен стартъп? На тези и други въпроси отговори в студиото на „В развитие“ с водещ Димитър Вучев основателят и управител на компанията за е-търговия StoreGecko Ян Брогер Андерсен.

„Към StoreGecko имаше интерес от една от големите платформи за електронна търговия – BigCommerce, които ни потърсиха през октомври. Казаха ни, че харесват това, което правим, и че искат да представят този продукт на клиентската си база. През февруари съвместно с тях ще представим нов продукт, което е огромна възможност за нас“, представи плановете си Андерсен.

„Електронната търговия е много по-зряла в Америка. Безспорно тя вече е навсякъде - в Азия, в Европа, но дори самият факт, че произлиза от Америка води до това тя да бъде на предна линия там“, отчита той. „Освен Северна Америка, други привлекателни за електронната търговия пазари са тези в Северна Европа и в частност Скандинавия“, смята още гостът в студиото. Заради редица фактори обаче като несигурността на континента, Brexit и т.н., те не представляват толкова голяма инвестиционна възможност, допълва той.

Андерсен посочи и други перспективни с условия и клиентска маса пазари. „Изтокът е голям фактор – Индия например е милиарден пазар, говорещ един език, където заради проблема с големите разстояния, електронният бизнес бързо се разраства“, каза той.

„Няма нужда да побеждаваме азиатските гиганти като Alibaba, например. Дори искаме те да стават колкото се може по-големи. Защото колкото по-големи са те, толкова повече се нуждаят от продукт като нашият“, заяви още основателят на StoreGecko.

„Електронната търговия е една от малкото индустрии, които никога няма да изчезнат. Виждаме все повече и повече нововъведения. Електронната търговия ще се разраства с всеки изминал ден“, прогнозира гостът в студиото.

Повече за перспективите за развитие на сектора и защо една английска компания избра да се развива именно в България вижте във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие