В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Защо е в криза доверието към правителствата, медиите, бизнеса и НПО-тата

Рая Стефанова, AMI Communications и проф. Антоанета Христова, политически психолог, В развитие, 18.01.2017

Схема с резултатите от проучването Edelman Trust Barometer Източник: AMI Communications Схема с резултатите от проучването Edelman Trust Barometer Източник: AMI Communications

При правителствата се запазва тенденцията на намаляване на доверието от известно време насам, но изненадващото тази година, е, че медиите, бизнеса и НПО-тата също достигат своето дъно. Това заяви PR директорът на AMI Communications Рая Стефанова в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. Тя говори заедно с политическия психолог проф. Антоанета Христова за проучването Edelman Trust Barometer, което разкрива най-големия спад на доверието в правителствата, бизнеса, медиите и неправителствения сектор. 

За Edelman най-ключовите измерители на доверието са четири - усещането за справедливост, вярата в лидерите, надеждата за бъдещето и усещането дали има желание за някаква промяна, каза Стефанова. Резултатите от тези критерии сочат, че хората, както в развиващите, така и в развитите страни, са изгубили вяра в системата, добави тя. 

Политическите системи са най-вече виновни за случващото се, каза проф. Христова. До думите ѝ при липса на видими перспективи страхът, напрежението, конфликтите и агресията доминират. 

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие