В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Вълна от китайски инвестиции към България

Коментар на Вероника Денизова, В развитие, 12.01.2017

Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Вероника Денизова. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Китайската компания Alibaba може да открие първия си логистичен център, насочен към ЦИЕ, именно в България. Целта е стоките да достигат по-лесно до европейските потребители. Инвестиционни намерения към страната изявиха още 2 компании. Това каза пазарният анализатор и водещ в Bloomberg TV Bulgaria Вероника Денизова в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев

Тя обяви, че интерес има от GS Solar Company, която може би ще построи завод за производство на соларни панели у нас, както и от Polygroup - отново китайска компания, която се интересува от изкупуването на български тютюн. 

На 11 януари 2017 представители на Alibaba Group разговаряха с правителството в София /снимка: вицепрезидентът на Alibaba Group г-н Сън, президентът на GS-Solar Company г-н Лин и президентът на GoldPoly Group г-жа Хонг, премиерът Бойко Борисов вицепремиерът Томислав Дончев/.

Денизова коментира и новите планове на Alibaba в Китай.

"Компанията ще се стреми да покаже на офлайн търговците как да използват онлайн напредъка, за да развият своята търговия. Това тя ще направи с най-голямото си придобиване извън онлайн търговията - а именно на групата Intime Retail Group за $2,6 млрд., което според повечето анализатори е доста голяма премия предвид факта, че самата компания изпитва големи трудности с приходите и има доста малък дял в националната търговия", обясни тя. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие