В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Търговията с ДЦК на вторичен пазар може да се случи още през май

Веселина Василева от Investor.bg, В развитие, 11.01.2017

Веселина Василева от Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Веселина Василева от Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какви са перспективите пред развитието на Българската фондова борса (БФБ)? Какви са очакванията за новата 2017, както и какви компании са заявили желание да излязат на борсовия пазар? На тези и други въпроси отговоря в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришкин Веселина Василева от Investor.bg, която днес, 11 януари, присъства на традиционната годишна церемония по награждаване на най-успешните инвестиционни посредници на БФБ.

"Две сигурни първични публични предлагания ни очакват през 2017. Това обяви изпълнителният директор на Българската фондова борса (БФБ) Васил Големански", коментира Василева. Първата компания, която ще стъпи на борсата, няма да е от IT сектора. Сумата, която ще се опита да привлече е в размер на 150 млн. лева, което е над 3 пъти от набрания капитал през борсата за цялата 2016, подчерта тя.

Топ приоритет за капиталовия пазар остава развитието на малкия и среден бизнес, както и стартирането на търговията с държавни ценни книжа на вторичен пазар, коментира още Василева.

В стратегията за развитие на капиталовия пазар е заложено стартът на търговия с този тип инструменти да се случи в средата на година, но днес г-н Големански обясни, че административният процес е в много напреднала фаза и това може да се случи още през май, обясни борсовият репортер на Investor.bg.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие