В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ръстът на БФБ е траен и воден от качествени акции

Димитър Георгиев, ръководител Финансови пазари в ЕЛАНА Трейдинг, В развитие, 11.01.2017

Димитър Георгиев, ръководител Финансови пазари в ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Георгиев, ръководител Финансови пазари в ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ръстът на БФБ е траен и подкрепен с фундамент. Това обяви Димитър Георгиев, ръководител Финансови пазари в ЕЛАНА Трейдинг, в интервю за Вероника Денизова в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сме свидетели на много широко покачване на голяма част от качествените акции, търгувани на борсата, и в същото време не виждаме ръст при компаниите, които продължават да имат проблеми като прекалено голяма задлъжнялост, проблеми със свързани компании и непрозрачен мениджмънт. "Сега наблюдаваме селективно поскъпване на компаниите, които заслужават това, и поевтиняване или задържане на нивата на останалите акции". 

Георгиев изрази очаквания през 2017 да има повече IPO-та и то на по-големи компании в сравнение с предходните години. Той коментира и проектите на БФБ за въвеждане на вторичен пазар на ДЦК и привличане на акции от чуждите борси, които да се купуват през БФБ. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие