В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Нови листвания на БФБ през 2017 могат да се очакват не само от IT-сектора

Иван Такев, В развитие, 11.01.2017

Иван Такев, изп. директор на Българската фондова борса - София. Снимка: Bloomber TV Bulgaria Иван Такев, изп. директор на Българската фондова борса - София. Снимка: Bloomber TV Bulgaria

Сантиментът на инвеститорите на БФБ се промени през последните няколко месеца. Може да се очаква и пречупване на сантимента на частния бизнес и засилване на интереса към БФБ за нови листвания. Това каза изпълнителният директор на Българската фондова борса - София Иван Такев в интервю на Вероника Денизова за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

“600 пункта е психологическа граница и преминаването й е наистина знаково. За всички е важно пазарът да остане предвидим, а не рязко да се лута нагоре-надолу“. „Нормално е инвеститорите да са ентусиазирани, когато пазарът бележи бърз ръст, но от гледна точка на пазара много по-важна е предвидимостта и устойчивият ръст“.

По отношение на шансовете и усилията за привличане на нови емитенти Такев каза, че очаква да има „пречупване и на сантимента на частния бизнес и засилване на интереса към фондовата борса от гледна точка на нови листвания“ и въпреки че е твърде рано за конкретни очаквания, вече „има индикации, да се очакват нови IPO-та през следващата година“. „Технологичният сектор е силен и могат да се очакват IPO-та от него, но той не е единственият, от който могат да се очакват нови IPO-та през 2017“.

Как ще се развива платформата SEE link и какво да очакваме от разговорите с Атинската борса, които текат в момента?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие