В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Еуфорията Тръмп избледнява

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, 10.01.2016

Сандра Килхоф, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф, пазарен анализатор, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основните пазари в Европа са с малки промени, като това е началото на сезона на печалбите. Stoxx 600 и CAC 40 са почти без промяна, като Dax се покачва с 0,2%, а FTSE100 се покачва с 0,4%. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"Изглежда политиката превзема пазарите днес с избледняването на т.нар. еуфория на Тръмп. Някои акции имат значително движение днес".

VW е нагоре с 1 процент във Франкфурт, след като излезе новината, че някои от директорите във Volkswagen са били предупредени от адвокатите си да не напускат страната, заявиха хора, запознати с материята. Информацията идва на фона на развитието на скандала с компанията в САЩ и новината, че изпълнителният директор на VW Оливър Шмидт е бил арестуван в Маями и срещу него са предявени обвинения. От компанията заявяват, че продължават сътрудничеството си с американския правосъден департамент, каза Килхоф.

"Междувременно акциите на германския търговец на едро Metro спаднаха с половин процент, след като не успя да изпълни целите си за продажба през празничния сезон".

Британската лира се понижава в момента спрямо американския долар, след като Тереза Мей заяви, че при Brexit е важно да се структурират правилните отношения, вместо да се запазят парченца от членството. Т.нар. "твърд Brexit" може да накара британската централна банка да запази лихвените проценти без промяна за по-дълго време, подчерта анализаторът. 

"Тереза Мей ще говори отново утре, 11.01.2017, и британската валута определено остава във фокуса на вниманието ни тази седмица".
Вижте целия коментар:

Последни новини
Още от В развитие